Oud-VPRO directeur Lennart van der Meulen overleden
dinsdag 11 juni 2024

Oud-VPRO directeur Lennart van der Meulen overleden

Op maandag 10 juni is Lennart van der Meulen op 65-jarige leeftijd thuis in het bijzijn van zijn naasten overleden. Lennart van der Meulen was veertien jaar algemeen directeur van de VPRO.

In maart 2023 zag hij zich door ziekte gedwongen zijn taken als algemeen directeur neer te leggen. Op www.vpro.nl/lennart herdenkt de VPRO de zeer geliefde directeur, collega en vriend.

Na een studie Bestuurskunde in Stockholm en Sociologie in Utrecht ging Van der Meulen in 1986 aan de slag bij D66. Dit deed hij eerst als stafmedewerker en later als landelijk campagneleider.

Van der Meulen rondde zijn carrière in Den Haag af als politiek adviseur van staatssecretaris voor media en cultuur, Aad Nuis. In 1997 verzette hij de bakens naar de media als Commissaris programmatoezicht bij het Commissariaat voor de Media. Hij was onder andere columnist bij Adformatie, voorzitter van Filminvesteerders Nederland en netcoördinator van Nederland 3 en Nederland 2 voordat hij in 2009 algemeen directeur werd van de VPRO.

In maart 2023 was Lennart van der Meulen door ziekte genoodzaakt zijn functie als directeur van de VPRO over te dragen.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen