Oud-deelnemers Temptation Island willen in gesprek met RTL en producent
dinsdag 3 oktober 2023

Oud-deelnemers Temptation Island willen in gesprek met RTL en producent

Deelnemers van Temptation Island die zeggen psychische problemen te hebben overgehouden aan het programma, willen in gesprek met de makers. Dat heeft slachtofferadvocaat Sébas Diekstra laten weten.

Inmiddels hebben zich zeventien oud-deelnemers bij hem gemeld die zeggen dat zij tijdens en na het programma geen goede zorg hebben gehad. Sommigen zeggen er zelfs mentale problemen aan te hebben overgehouden.

“De afgelopen weken hebben wij met de deelnemers gesproken die zich bij ons gemeld hebben”, vertelt Diekstra. “Gezien de hoeveelheid deelnemers heeft dit enige tijd in beslag genomen.” De oud-deelnemers en de advocaat stellen dat er geen “intensieve nazorg” is geweest, zoals RTL en producent SimpelZodiak wel stellen.

“Ondanks de eerdere uitingen van RTL zijn er diverse deelnemers die openstaan voor een gesprek met de zender”, zegt Diekstra. “De randvoorwaarden voor deze gesprekken dienen echter eerst zorgvuldig te worden afgestemd.” De advocaat gaat hierover deze week contact opnemen met de twee partijen.

RTL laat weten “zo snel mogelijk in gesprek te willen met de oud-deelnemers om te horen wat er gebeurd is. Ook blijven we in gesprek met producent SimpelZodiak. Pas na deze gesprekken kunnen we samen met de producent bepalen of, dan wel hoe, we met Temptation Island doorgaan.”

RTL besloot eerder dat er, vanwege de klachten van de oud-deelnemers, voorlopig geen nieuw seizoen van het realityprogramma komt. SimpelZodiak stelt “de pauzeknop te hebben ingedrukt”.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: RTL/Ben Zander

Bericht delen