woensdag 17 januari 2018

OR TMG reageert verbijsterd op reorganisatieplan

De OR van de Telegraaf Media Groep (TMG) reageert verbijsterd op de reorganisatieplannen van het mediaconcern. “We laten dit zeker niet zomaar gebeuren’, aldus voorzitter Michiel van den Busken in het Noordhollands Dagblad. Hij vermoedt dat de regionale tak ’geslachtofferd wordt’ om het nieuwe online-videoplatform Telegraaf VNDG te ‘sponsoren’.

Bij de regionale kranten van de Telegraaf Mediagroep verdwijnen 45 van de 185 journalistieke banen. Dat is onderdeel van een plan van TMG om negentig miljoen euro te besparen. De directie bracht het nieuws op oudejaarsdag naar buiten. Door de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onder te brengen wil de directie op personeelskosten besparen. “We hebben recent een reorganisatie achter de rug waarbij we al vijftien man hebben ingeleverd. Dit is een doodssteek. Eigenlijk schrijft TMG hiermee de regionale bladen af”, aldus Van den Busken

De regionale redacties vrezen dat de reorganisatie ten koste gaat van de ’waakhondfunctie’ van de regionale pers. Van den Busken: “Het is een illusie dat we met dit plan nog in de haarvaten van de samenleving aanwezig kunnen zijn. Terwijl dat nu juist een van onze grote waardes is.”

Ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is verrast. Algemeen secretaris Thomas Bruning is duidelijk op Twitter: “Tijd voor een eigenaar met meer visie en liefde voor (regionale) journalistiek #tmg @nvj advies is kort: accepteer dit niet!”.

Bron: Noordhollands Dagblad/NVJ/Broadcast Magazine

Bericht delen