dinsdag 16 januari 2018

OR bezorgd over toekomst AT5

Ondanks de extra financiële steun van de gemeente van eind vorig jaar gaat het nog altijd slecht met AT5. De zender wil nu versneld duidelijkheid over zijn toekomst van de gemeenteraad. Defect materiaal, een zender die middenin de live uitgezonden persconferentie over de zedenzaak op zwart gaat en een hoog ziekteverzuim: ‘AT5 staat met de rug tegen de muur’. Dat schrijft de Ondernemingsraad (OR) in een brief aan de werknemers in reactie op het reorganisatieplan van de directie.

De OR steunt dat plan, omdat AT5 in een crisis zit die ‘zowel politiek als financieel van aard is’. De gemeente, de belangrijkste financier van AT5, weigert volgens de OR al jaren een structurele oplossing aan te dragen. Oftewel meer dan de huidige 4,25 miljoen euro per jaar te betalen. Volgens de OR is AT5 ‘financieel knock-out’ door het wanbeleid van voorgaande directies en hun toezichthouders. Door uitgebleven investeringen in personeel en materieel zakt de organisatie nu zelfs ‘door haar fundament’.

Anders dan de zender wil een meerderheid van de gemeenteraad, onder leiding van VVD, GroenLinks en D66, dat AT5 de strijd aangaat met andere belangstellenden die de Amsterdamse nieuwsgaring kunnen verzorgen. RTV Noord-Holland gaf eerder aan ook interesse te hebben.

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen