dinsdag 16 januari 2018

Opvallende verschuiving in tv-markt

De merken van BrandDeli hebben een topjaar achter de rug, zo meldt de tv-exploitant maandag in een persbericht. BrandDeli is een ad sales-samenwerking tussen Discovery Networks Benelux, Viacom International Media Networks en FOX International Channels.

De gezamenlijke zenders behaalden in 2013 binnen de doelgroep 20-49 een stijging in marktaandeel van 46 procent ten opzichte van 2012. In het vierde kwartaal bedroeg dit marktaandeel maar liefst 15,8 procent. BrandDeli is hiermee de 3e partij binnen de Nederlandse tv-markt.

Deze groei staat niet op zichzelf. Het tv-aanbod is de afgelopen jaren groter geworden en kijkers kiezen steeds meer voor zenders met een duidelijk profiel in plaats van voor de traditionele zenders. Hierdoor is er een opvallende verschuiving in de tv-markt zichtbaar. De zenders die BrandDeli vertegenwoordigt, zijn qua marktaandeel in 2013 zelfs meer dan verdubbeld ten opzichte van 2010. De goede performance komt onder meer tot stand door de groei van Comedy Central, Discovery Channel en TLC, alsmede door de start van de zenders FOX en FOX Sports in augustus 2013.

Bron: BrandDeli/Broadcast Magazine

Bericht delen