Article header image

Opsporing Verzocht werkt samen met Slachtofferhulp Nederland

Ruim een miljoen potentiële tipgevers kijken wekelijks naar Opsporing Verzocht en tijdens de zomerstop weten maandelijks miljoenen mensen de Facebook-pagina van het programma te vinden.

De vaak aangrijpende verhalen van slachtoffers of bewakingsbeelden roepen naast tips, echter vaak ook emotionele reacties bij kijkers op. Daarom gaat het nationale opsporingsprogramma van AVROTROS vanaf de start van het komende seizoen op dinsdag 27 augustus een samenwerking aan met Slachtofferhulp Nederland.

De kijkers van Opsporing Verzocht bepalen het succes van het programma; wekelijks worden er met behulp van hun tips belangrijke politiezaken opgelost. Presentator en eindredacteur Anniko van Santen vindt de samenwerking met Slachtofferhulp Nederland daarom erg belangrijk: “We hebben als programmamakers van de publieke omroep een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. We confronteren mensen met verhalen en gebeurtenissen waar ze soms boos, bang of verdrietig van worden, zeker als ze zelf ooit iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Iedereen weet dat we dat doen met een doel: tips binnenhalen die de Nationale Politie en Justitie helpen bij het oplossen van die ellende. Toch leefde al langer bij ons de zorg om die emotionele impact, net als bij onze partners van politie en OM. Wij missen echter de expertise om dat professioneel te begeleiden. Ik ben heel blij dat Slachtofferhulp Nederland die rol op zich wil nemen.”

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Met emotionele steun, ondersteuning in een strafproces en met het vergoed krijgen van geleden schade. Opsporing Verzocht verwijst vanaf dit seizoen zowel op televisie als online regelmatig naar de organisatie. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen kijkers bijvoorbeeld emotionele en praktische hulp bieden. Daarnaast worden mensen die meewerken aan een reconstructie geattendeerd op de diensten van de organisatie.

Opsporing Verzocht is vanaf dinsdag 27 augustus te zien om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen