dinsdag 16 januari 2018

Opnameploeg NOS bekogeld met bakstenen

Een NOS-ploeg is dinsdagmiddag in Sint-Michielsgestel met bakstenen bekogeld. De daders stonden op het terrein van het woonwagenkamp, waar ’s ochtends een verdachte werd opgepakt voor de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre.

Even na 15.30 uur had Journaal-verslaggever Theo Verbruggen zich bij de ingang van het kamp opgesteld om een zogenoemde ‘standupper’ op te nemen. “Toen kwamen er vier of vijf potige mannen aan met flinke stenen in de hand en die begonnen “oprotten” te roepen en met de stenen te gooien”, zegt Verbruggen.

Verbruggen en de cameraman renden weg. Ze werden niet geraakt. Verbruggen verbaast zich over het incident omdat kampbewoners eerder op de dag de pers gewoon te woord stonden. NOS-collega Maino Remmers heeft vanmorgen zelfs met de oma van de opgepakte man gesproken.

Toen was er echt een heel andere sfeer op het kamp”, zegt Verbruggen. “We hebben opnames gemaakt tot ze zeiden dat het wel genoeg was en toen zijn we ook gewoon vertrokken.”

Hij denkt dat de omslag te maken heeft met de komst van een aantal mannen. Die kwamen in de loop van de middag. Of zij op het kamp wonen, weet hij niet. Ze hebben zich na het incident met de bakstenen bij de ingang van het kamp opgesteld.

De cameraman heeft geen opnames van de daders kunnen maken. Die hadden zich volgens Verbruggen niet onherkenbaar gemaakt. Hij heeft een incident als dit niet eerder meegemaakt. “Je wordt wel eens ergens weggestuurd, maar dat er echt met stenen wordt gegooid en niet zulke kleine ook en dat je echt moet rennen om die te ontwijken dat is voor mij ook nieuw. Ik tril nog wel een beetje na, maar het zakt nu wel weer.”

Bron: NOS

Bericht delen