Opnamen dramaserie Grenslanders bezig in België
zondag 1 april 2018

Opnamen dramaserie Grenslanders bezig in België

Na de dramaserie Als de Dijken Breken komt AVROTROS opnieuw met een serie die in samenwerking met de Vlaamse publieke omroep VRT wordt gemaakt. In de Belgische plaats Humbeek wordt op dit moment de televisieserie Grenslanders, een Nederlands-Vlaamse coproductie, opgenomen.

De reeks speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen, maar ook deels in Grimbergen.

Bij opnames in Vlaanderen kunnen producenten subsidies krijgen. Daarom is er vaak een samenwerking tussen Vlaamse bedrijven en producenten uit andere Europese landen. Eyeworks Film & TV Drama en Column Film zijn de producenten van Grenslanders. De serie komt tot stand met de steun van Screen Flanders en de Belgische Tax Shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds.

Een meisje van Afrikaanse origine wordt volgens het scenario zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Waarna een groot onderzoek start, met alle intriges die erbij horen. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Jasmine Sendar (foto) en de Vlaamse acteur Koen de Bouw. Ook Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Ingrid de Vos, Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Nederlandse en Belgische acteurs bestaat.

Grenslanders is een serie naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario is geschreven door Rik D’hiet. Erik de Bruyn (bekend van de films J. Kessels, Hope en Het hart van Hadiah Tromp) verzorgt de regie.

Mylene Verdurmen, hoofd drama AVROTROS: “Al in 2013 begon onze inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt kunnen waarmaken, samen met de VRT en producenten Column Film en Eyeworks België.”

Grenslanders wordt in 2019 tegelijk uitgezonden bij AVROTROS (op NPO 3) en bij de VRT (op Eén).

Bron: Nieuwsblad.be/AVROTROS/BM

Bericht delen