Op1 verder met drie omroepen
donderdag 29 juni 2023

Op1 verder met drie omroepen

Het programma Op1 gaat verder met de drie omroepen MAX, EO en WNL, nu BNNVARA zich heeft teruggetrokken. De drie hebben gezamenlijk, en in goed overleg met de NPO, de ambitie uitgesproken om een journalistiek, pluriform en onderscheidend programma te maken.

De drie omroepen hebben besloten om vanaf dit najaar één hoofdredacteur aan te stellen, die in opdracht van de omroepen de gezamenlijke redactie van omroepen en coproducent TVBV zal leiden. Gesprekken met kandidaten vinden deze zomer plaats. Ook zal de redactie worden versterkt met redacteuren vanuit de omroepen, nu BNNVARA zijn deel van de redactie terugtrekt. Op1 blijft gewoon vijf avonden op de buis. Over de invulling wordt nog gesproken.

De omroepen willen, in overleg met de NPO, de zomer gebruiken om de redactie op sterkte te brengen. Ook wil het programma verbeteringen aanbrengen in het decor, waarvoor een aanpassing en lichte verbouwing noodzakelijk zijn. Om die uit te kunnen voeren is er een zomerstop voor het programma van 17 juli tot 18 augustus.

Ongehoord Nederland wilde ook graag een avond in de week het programma Op1 gaan verzorgen, maar aan dat verzoek wordt geen gehoor gegeven.

Bron: AD/BM

Bericht delen