dinsdag 16 januari 2018

Ook RTL Nieuws gaat vernieuwen

De kans is groot dat ook RTL Nieuws uiterlijk volgend jaar een nieuw leaderpakket presenteert. Volgens adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder zijn het huidige decor en huisstijl aan vervanging toe. Dit heeft De Volkskrant gemeld.

Schreuder reageert hiermee op de aankondiging van NOS Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff dat het journaal er vanaf komende zomer “helemaal anders uit gaat zien”. Schreuder, die benadrukt dat RTL Nieuws haar eigen koers vaart en niets verandert omdat de concurrent dat doet, erkent dat aan een decor en huisstijl nu eenmaal een levensduur zit. “En de economische levensduur van ons huidige decor zit er nu wel zo’n beetje op.”

Volgens Schreuder moet je als nieuwsorganisatie niet stil blijven staan en moet je door middel van vormgeving met de tijd meegaan. “Over vorm en inhoud gaan we nu nadenken. Het zal ergens volgend jaar zijn, maar ik sluit niet uit dat het mogelijk dit jaar al gebeurt, een nieuw leaderpakket en decor. Maar vergis je niet, het moet financieel wel kunnen. Het gaat hier om vele tonnen.”

Schreuder vindt wel dat RTL Nieuws, maar ook het NOS Journaal, er eigenlijk nog best goed uitzien. “Maar als het even kan, moet je het doen. Daarbij speelt nu ook de overgang op HD-kwaliteit, waar heel Hilversum momenteel mee bezig is. Als we de nieuwsuitzendingen straks in HD gaan brengen, moet je nu ook goed nadenken over een nieuwe huisstijl. En daar zijn we nu mee bezig.”

Bron: Mediamagazine/De Volkskrant

Bericht delen