dinsdag 16 januari 2018

Ook Prix Europa voor IKON documentaire Liefdeswinter

De documentaire Liefdeswinter van filmmaakster Gülsah Dogan heeft de Prix Europa Iris gewonnen. Het betreft de prijs voor de beste Europese televisieproductie over diversiteit in Europa. De Prix Europa Iris maakt deel uit van de Prix Europa. In de documentaire Liefdeswinter, die vorig jaar door de IKON is uitgezonden, onderzoekt filmmaakster Gülsah Dogan niets minder dan de ware liefde.

Haar tante Emine Dogan heeft de ziekte van Alzheimer en woont in een verzorgingstehuis in Enschede. Haar oom Cemal bezoekt zijn vrouw iedere dag en haalt samen met haar herinneringen op aan hun gezamenlijke verleden. Het gearrangeerde huwelijk is in de loop der jaren uitgegroeid tot een intense liefde en inmiddels kunnen de twee niet meer zonder elkaar.

Voor Gülsah Dogan zijn haar oom Cemal en tante Emine het toonbeeld van de ideale liefde. Ze vraagt zich af hoe zo’n liefde ontstaat en vooral: hoe de liefde zolang stand weet te houden. Daarvoor gaat ze te rade bij familieleden in Nederland en Turkije. De IKON herhaalt de documentaire in januari 2012.

Bron: IKON

 

Bericht delen