dinsdag 16 januari 2018

Ook in Nederland JeSuisCharlie-manifestaties

Door het hele land worden donderdag manifestaties gehouden om de slachtoffers van de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo te herdenken. De demonstraties beginnen om 18.00 uur, het tijdstip waarop ook in Parijs een grote demonstratie begint om de twaalf doden te herdenken.

De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Hilversum en veel andere steden hebben mensen opgeroepen de straat op te gaan. Burgemeester Van der Laan is van plan van het Franse consulaat naar de Dam te lopen. Burgemeester Aboutaleb heeft stadsgenoten uitgenodigd te gaan demonstreren op Plein 1940.

Bij de bijeenkomsten staan vertegenwoordigers van de pers en de politie centraal, “omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren”.

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, spreekt op de demonstratie #ParisShooting om 18.00 uur op de Kerkbrink in Hilversum. De NVJ roept media ook op om 11.00 uur een minuut stilte te houden. De vakbond sluit zich daarmee aan bij een verzoek van de Internationale Federatie van Journalisten.

Op hetzelfde moment wordt bij het International Press Centre in Parijs ook een minuut stilgestaan bij de aanslag.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen