Oogappels winnaar Gouden Televizier-Ring
vrijdag 13 oktober 2023

Oogappels winnaar Gouden Televizier-Ring

De dramaserie Oogappels heeft de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De televisieprijs werd op het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring-gala uitgereikt in Koninklijk Theater Carré.

Vanaf 20.00 uur kon er online en telefonisch worden gestemd. Andere genomineerden voor de belangrijkste prijs van de avond waren B&B Vol liefde (RTL) en De Oranjezomer (SBS).

Oogappels is een dramaserie over puberstress en ouderleed binnen vier volkomen verschillende gezinnen. De serie wordt sinds januari 2019 door BNNVARA uitgezonden op NPO 1. Een flink deel van de acteurs en regisseur en bedenker Will Koopman waren in Carré om de Ring in ontvangst te nemen uit handen van de atlete Femke Bol die bekend maakte dat de serie 39 procent van de stemmen kreeg.

Will Koopman: “Ik had het helemaal niet gedacht en ik vind het geweldig. Ik wil de mensen thuis en de fans bedanken voor alle berichten die we altijd van ze krijgen. Het is ongelooflijk wat we allemaal meemaken met Oogappels. En natuurlijk bedank ik de geweldige acteurs en de scriptschrijvers Roos Ouwehand en Lex Passchier. Wij doen dit met z’n drieën, ik kan niet zonder die twee!”

Oogappels wordt uitgezonden door BNNVARA op NPO 1 en is geproduceerd door ITV Studios Netherlands. Onlangs is bekendgemaakt dat de hitserie een zesde seizoen krijgt.

Hieronder een overzicht van alle prijzen en hun winnaars:
Gouden Televizier-Ring – Oogappels (BNNVARA)

Televizier-Ring Acteur – Bertrie Wierenga (GTST)

Televizier-Ring Online-videoserie – Politie 24/7 (Politie)

Televizier-Ring Jeugd – Steven & Jamie Kazàn met hun programma Road to Vegas (AVROTROS)

Televizier-Ring Impact – Afscheidsconcert Rob de Nijs (Omroep MAX)

Televizier-Ring Presentator – Hélène Hendriks, presentatrice bij SBS6

Televizier-Ring Talent – Noa Vahle, sportverslaggeefster

Bron: Bindinc./BM
Foto: Nathan Reinds

Bericht delen