Oogappels winnaar Binge Streaming Video Award Beste Nederlandse Productie
donderdag 8 juni 2023

Oogappels winnaar Binge Streaming Video Award Beste Nederlandse Productie

Oogappels, van de makers van ITV Studios Drama, is de winnaar van de Binge Streaming Video Awards in de categorie Beste Nederlandse Productie. Dit werd donderdag bekendgemaakt tijdens de vierde editie van de Binge Streaming Video Awards in Beeld & Geluid in Hilversum.

Mezen Dannawi, Manager NPO Start: “Het is de prijs die we vanuit de Nederlandse Publieke Omroep het allerliefst winnen: Beste Nederlandse Productie. Dankjewel makers, dankjewel kijkers, deze prijs is vooral van jullie!”

Oogappels is te zien via de streamingdienst NPO Start. De andere genomineerden in deze categorie waren Dertigers (NPO Start), Flikken Maastricht (NPO Start), Kees vliegt uit (Videoland) en Special Forces Vips (Videoland).

Regisseur Will Koopman: “Wat fantastisch dat we deze prijs gekregen hebben. Ik wil vooral Roos Ouwehand en Lex Passchier bedanken voor hun geweldige scripts. Mijn enorme dank gaat ook uit naar onze geweldige cast en crew. BNNVARA wil ik bedanken voor het fijne thuis dat Oogappels daar vanaf de start heeft gevonden.”

Head of Drama Willem Zijlstra: “We zijn heel blij met deze Award die helemaal te danken is aan het geweldige werk van Will Koopman, de schrijvers, de uitmuntende cast en crew. De kwaliteit van de alledaagse herkenbare verhalen van Oogappels groeit al vijf jaar achtereen en dat blijft nog wel een paar seizoenen zo.”

De Binge Streaming Video Awards zijn de prijzen voor de beste en populairste films en series die op de streamingdiensten te zien zijn. De genomineerden voor de prijs komen uit de onafhankelijke data van nieuwe dienst Bindinc. VOD Insights. Daarin worden maandelijks 4.000 Nederlanders naar hun kijkgedrag op de streamingdiensten gevraagd. Vier factoren bepalen het eindresultaat: populariteit, waardering, aantal malen bekeken en of iemand het programma aanbeveelt aan een ander.

Andere titels die donderdag in de prijzen vielen zijn: de serie De Verhulstjes van Videoland (Beste Realityshow), Luther: The Fallen Sun van Netflix (Beste Film), The Last of Us van HBO Max (Beste Serie) en The Kardashians van Disney+ (Meest Bingewaardige Serie).

Bron: ITV Studios/BM

Bericht delen