dinsdag 16 januari 2018

Ontvoerders willen verbod Heineken-film

Willem Holleeder vreest dat er door de speelfilm De Heineken Ontvoering een verkeerd beeld ontstaat van de ontvoering. Het gaat hem naar eigen zeggen niet om reputatieschade, zoals eerder werd gemeld. Holleeder spande een kort geding aan tegen producent IDTV. Holleeder mag zelf niet aanwezig zijn bij het kort geding.

De crimineel laat per brief weten dat hij commotie vreest. Hij is bang dat De Heineken Ontvoering een verkeerd beeld schetst en mensen fictie aan gaan zien voor werkelijkheid. “De film wekt de suggestie dat Holleeder wegens persoonlijke wrok heeft gehandeld jegens Heineken”, stelt een van Holleeders advocaten.

In De Heineken Ontvoering, met Rutger Hauer in de hoofdrol, komt de naam Willem Holleeder niet voor. Wel zegt Holleeder zich te herkennen in een van de personages. Zijn medeontvoerders worden wel met naam en toenaam genoemd. Jan Boellaard en Frans Meijer overwegen eveneens een zaak aan te spannen tegen de producenten van de film.

Holleeder wil de film verbieden via het kort geding. Of dat lukt blijkt vrijdagmiddag, als de Amsterdamse rechtbank uitspraak doet.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

 

Bericht delen