dinsdag 16 januari 2018

Ontknoping van het eerste jaar Utopia

Het programma Utopia is iedere werkdag te zien bij SBS 6 om 19.30 uur en heeft het afgelopen half jaar een gemiddeld marktaandeel van ruim 15 procent (20-54) behaald. Naast de herhalingen iedere werkdag om 15.00 uur en 23.30 uur, zijn de inwoners 24 uur per dag live te volgen op de site.

Op 31 december beslissen de huidige inwoners of ze ook in 2015 in Utopia willen blijven wonen of dat ze naar huis gaan. Daarvoor, op 30 december, kiezen de inwoners de Utopiaan van het jaar. De voorwaarden waar deze Utopiaan aan moet voldoen, bepaalt iedere inwoner voor zich. Alle vijftien Utopianen hebben drie punten te vergeven.

Ook de Utopia-paspoorthouders en de televisiekijker hebben een stem. Door middel van een sms-bericht kan de kijker aangeven wie volgens hem/haar de titel Utopiaan van het jaar verdient. Vanaf woensdag 24 december tot en met dinsdag 30 december zijn de stemlijnen geopend. De Utopiaan van het jaar wint hetzelfde bedrag dat op dat moment in de kas zit en mag zelf bepalen waar hij of zij dit aan besteedt binnen of buiten Utopia.

Op donderdag 1 januari 2015 is bij SBS 6 te zien wie zich de Utopiaan van het jaar mag noemen in een extra lange uitzending van 19.30 tot 20.30 uur. En op vrijdag 2 januari wordt duidelijk wie er zijn of haar koffer inpakt of in 2015 in Utopia blijft wonen. Utopia wordt geproduceerd door Talpa.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen