Article header image

Online bereik van regionale omroepen stijgt

Het bereik van de online kanalen van de Nederlandse regionale omroepen is het afgelopen jaar gestegen. Dit voorjaar bezocht gemiddeld 35% van de inwoners van de dertien regio’s hun eigen regionale online kanalen. Afgelopen najaar was het bereik al gestegen naar 31% tegen 28% vorig voorjaar.

Dit blijkt uit onderzoek dat het bureau Motivaction twee keer per jaar doet naar bereik en waardering van de regionale omroepen. Ook het radio- en tv-bereik van de regionale omroepen stegen in vergelijking met vorig jaar. De regionale tv-kanalen bereikten dit voorjaar gemiddeld 72%, een procent meer dan een jaar geleden. Het bereik van de radiozenders steeg in deze periode van 37% naar 43%. De waardering voor de regionale zenders blijft onveranderd hoog met een 7,3 voor de tv- en radiokanalen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat regionale tv-kanalen per week gemiddeld 46% van de mensen in hun regio bereiken. Dat was vorig voorjaar 41%. Gemiddeld kijken er 5,7 miljoen Nederlanders per week naar de regionale zenders. De regionale radiozenders bereiken per week gemiddeld 22% van de Nederlanders. Dat zijn 2,785 miljoen luisteraars.

Bron: ROOS/Broadcast Magazine

Bericht delen