woensdag 17 januari 2018

Online bereik van regionale omroepen stijgt

Het bereik van de online kanalen van de Nederlandse regionale omroepen is het afgelopen jaar gestegen. Dit voorjaar bezocht gemiddeld 35% van de inwoners van de dertien regio’s hun eigen regionale online kanalen. Afgelopen najaar was het bereik al gestegen naar 31% tegen 28% vorig voorjaar.

Dit blijkt uit onderzoek dat het bureau Motivaction twee keer per jaar doet naar bereik en waardering van de regionale omroepen. Ook het radio- en tv-bereik van de regionale omroepen stegen in vergelijking met vorig jaar. De regionale tv-kanalen bereikten dit voorjaar gemiddeld 72%, een procent meer dan een jaar geleden. Het bereik van de radiozenders steeg in deze periode van 37% naar 43%. De waardering voor de regionale zenders blijft onveranderd hoog met een 7,3 voor de tv- en radiokanalen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat regionale tv-kanalen per week gemiddeld 46% van de mensen in hun regio bereiken. Dat was vorig voorjaar 41%. Gemiddeld kijken er 5,7 miljoen Nederlanders per week naar de regionale zenders. De regionale radiozenders bereiken per week gemiddeld 22% van de Nederlanders. Dat zijn 2,785 miljoen luisteraars.

Bron: ROOS/Broadcast Magazine

Bericht delen