Ongehoord Nieuws is vanaf nu opinie- en duidingsprogramma
woensdag 17 augustus 2022

Ongehoord Nieuws is vanaf nu opinie- en duidingsprogramma

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) heeft het programma Ongehoord Nieuws bij de aanvang van het nieuwe seizoen omgedoopt tot een opinie- en duidingsprogramma.

Dat zei presentator Arlette Adriani dinsdag aan het begin van de eerste aflevering van het nieuwe, tweede seizoen van de talkshow. Bij de lancering in februari noemde de omroep het programma nog een actualiteitenrubriek.

“Vanaf nu zijn we een opinie- en duidingsprogramma, wat wil zeggen dat we ruimte geven aan meningen en interpretaties van het nieuws”, stelde Adriani. Ook kondigde ze aan dat er afscheid is genomen van presentator Achmed Aarad en dat rechtsfilosoof Raisa Blommestijn zijn plaats heeft ingenomen. Zij stelde ‘ontzettend veel zin’ te hebben in het komende seizoen.

De NPO legde de omroep van voorzitter Arnold Karskens voor de zomerstop een financiële sanctie op van bijna een ton omdat ON! de journalistieke code doorlopend zou schenden. Het bestuur nam dat besluit nadat er een pittig rapport was verschenen van de Ombudsman van de NPO. Deze constateerde dat Ongehoord Nederland structureel nepnieuws zou verspreiden, te eenzijdige gasten uitnodigt en vrijwel geen kritische vragen stelt.

Bron: AD/BM
Foto: Arlette Adriani en Raisa Blommestijn/ON!

Bericht delen