Ongehoord Nederland overweegt juridische stappen tegen NPO
maandag 8 november 2021

Ongehoord Nederland overweegt juridische stappen tegen NPO

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON!) ligt op ramkoers met de NPO. Frans Klein, Directeur Video van de NPO, heeft zondag in De Balie in Amsterdam aangegeven dat er nog steeds geen overeenstemming is met ON! over de tv-programma’s die de omroep wil uitzenden.

Arnold Karskens van ON! reageert getergd. “We beraden ons op juridische stappen.” Dat meldt dagblad De Gooi- en Eemlander. Het middagprogramma dat Ongehoord Nederland wil maken zou te duur zijn in vergelijking met andere programma’s.

ON! wil twee dagen per week een lunchprogramma gaan maken. Een te duur programma kan door de NPO worden afgewezen. Klein geeft aan dat het ‘in theorie’ zou kunnen dat ON! komend jaar geen tv-programma’s kan uitzenden bij de publieke omroep. Al eerder gaf Arnold Karskens aan dat zijn programma’s door de NPO worden belemmerd en vertraagd.

Het werkt niet in het voordeel van Ongehoord Nederland dat voorzitter Taco Dankers van de raad van toezicht ook een leidende rol bleek te spelen binnen een antisemitische stichting, Gefira. Dankers is inmiddels vertrokken. Gert Jan Mulder is zijn opvolger in de raad van toezicht, maar die heeft zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan islamhaat.

Bron: De Gooi- en Eemlander/BM

Bericht delen