woensdag 17 januari 2018

Onderzoek onder personeel RTV Oost

Het uitlekken van het torenhoge salaris (192.000 euro) van Marcel Oude Wesselink, directeur van RTV Oost, zorgde voor kritiek bij en onrust onder het eigen personeel. De 112 medewerkers van de regionale omroep wordt nu door de ondernemingsraad en redactieraad gevraagd te reageren op een aantal stellingen.

Die moeten tot ‘verbeterpunten’ leiden. “Deze gesprekken zullen op verzoek anoniem worden behandeld. Met de meest genoemde verbeterpunten gaan we dan aan de slag. We willen zoveel mogelijk mensen aan het woord laten, om een bedrijfsbreed beeld te krijgen”, schrijven de redactieraad en ondernemingsraad in een memo aan de collega’s.

Sommige medewerkers hebben weinig vertrouwen in het onderzoek. “Dit lukt alleen als je je collega’s volledig vertrouwt en er van op aan kunt dat wat jij zegt niet rechtstreeks of indirect bij de directie terecht komt. En dat vertrouwen is er niet, want binnen deze organisatie heerst een angstcultuur”, verwoordt één van de personeelsleden van RTV Oost zijn scepsis. “Als je zo’n onderzoek goed wilt doen, moet je het uitbesteden aan professionals van een onafhankelijk bureau. Zo wordt het natuurlijk niks, maar dat is misschien ook wel de bedoeling.”

Oude Wesselink besloot al eerder, na een moreel appèl van raad van toezicht en de or, akkoord te gaan met salarisverlaging, zodat hij uitkomt onder de in de Wet Normering Toezicht Topinkomens vastgestelde norm.

Bron: Tubantia/Broadcast Magazine

Bericht delen