dinsdag 16 januari 2018

Twitterophef na schrappen Sesamstraat ‎

Op Twitter is maandagavond ophef ontstaan over het schrappen van de speciale 5 december-uitzending van Sesamstraat. Om 16.40 uur zaten veel kinderen klaar voor de sinterklaasuitzending van Sesamstraat, maar de NOS zond de verhoren van de commissie-De Wit uit. Op internet is veel getwitterd over de geschrapte aflevering. Volgens de publieke omroep ging de politieke uitzending door omdat het ging om nieuws van nationaal belang.

“Beláchelijk dat de #NOS zomaar Sesamstraat met sinterklaas schrapt. Zit je daar ‘vol verwachting’ met je kleuter voor de televisie”, zo twittert Samir Bashara. JeroenNec schrijft: “Toch jammer dat #Sinterklaas in #Sesamstraat heeft moeten wijken voor wat politiek geneuzel.

“Aan de pakjesavonduitzending is een half jaar gewerkt”, zegt de eindredacteur van Sesamstraat Ajé Boschhuizen. Hij baalt ervan dat de uitzending niet is doorgegaan, meldt de NOS. Overigens is de uitzending van de commissie-De Wit wel voortijdig beëindigd rond 17.00 uur. Het Sinterklaasjournaal ging wel voor.

Bron: NOS/PowNed/Broadcast Magazine

Bericht delen