dinsdag 16 januari 2018

Omstreden Going Clear bij VPRO

De VPRO heeft de rechten verworven van de omstreden HBO-documentaire Going Clear, over de Scientology kerk. De film deed onlangs in Amerika veel stof deed opwaaien. Acht voormalige leden van de Scientology kerk klappen uit de school over het doen en laten van de kerk.

De acht oud-leden praten over hun vaak schokkende ervaringen, over wat hen aantrok in Scientology en waarom ze de kerk hebben verlaten. Ook komt het ontstaan van de kerk aan bod en de rol die sterren als John Travolta en Tom Cruise hebben gespeeld in het succes.

Going Clear ging in januari in première op het Sundance Film Festival en kreeg daar veel lof. In de Verenigde Staten zond HBO de film eind maart uit. Dit leidde tot ophef. De Scientology kerk overweegt een rechtszaak omdat de feiten verdraaid zouden zijn. John Travolta liet weten niets te maken te willen hebben met de documentaire. “Ik heb niks van dit soort dingen ervaren, dus waarom zou ik iets communiceren dat niet waar is voor mij? Dat zou nergens op slaan, en dat geldt ook voor Tom Cruise, lijkt me.” De VPRO zendt de film op 19 mei uit.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen