Omscholingstraject Make IT Work gaat van start op Media Park
donderdag 8 november 2018

Omscholingstraject Make IT Work gaat van start op Media Park

Na een eerder, voorzichtig uitstapje naar Hilversum strijkt Make IT Work op maandag 12 november officieel neer bij MyBit op het Media Park in Hilversum. De nieuwe vestiging van het omscholingstraject van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is van waarde voor de gemeente Hilversum, die het Media Park graag als een bruisende mediacampus ziet.

“Met het succesvolle Make IT Work kunnen we het verschil maken in een tijd waarin bedrijven staan te springen om IT-talent”, zegt wethouder van Media en Economie Wimar Jaeger. “De samenwerking met de HvA biedt kansen voor inwoners en bedrijven in de regio Hilversum.”

Het omscholingstraject Make IT Work leidt hoogopgeleiden binnen één jaar op tot volwaardige ICT’ers. Kandidaten worden door inhoudelijke modules, projecten, coaching en intervisie klaargestoomd voor de functies van software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist. Ze worden hierbij geholpen door bedrijven die de kandidaten – na het succesvol afronden van het eerste semester – een baan aanbieden. Cursisten ontvangen na afloop van het traject een certificaat van de Hogeschool van Amsterdam.

Softwareontwikkelaar MyBit verhuurt een deel van zijn pand aan de Hogeschool van Amsterdam. “Als innovatieve softwareonderneming, met een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel, werkt MyBit ook mee aan de inhoud van het onderwijsprogramma. Zo vullen onze software engineers een deel van het lesprogramma”, stelt manager Marten Kodde. “Samen met Make IT Work zijn we in staat om behoeftes in de markt te vertalen naar de inhoud van het omscholingstraject. Daarnaast is er binnen de groeiende organisatie van MyBit vraag naar hoogopgeleide IT-professionals.”

Bron: Make IT Work/BM

Bericht delen