Omroepvereniging Stamppot wil publieke omroep worden
maandag 13 juli 2020

Omroepvereniging Stamppot wil publieke omroep worden

Feestfabriek Alles Komt Goed, de organisatie achter festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana, begint volgend jaar februari online platform Stamppot. Bovendien doet het bedrijf een gooi naar de status van aspirant-omroep bij de publieke omroep.

Stamppot richt zich op ‘het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media’. Onlangs is Omroepvereniging Stamppot opgericht en tot 31 december heeft deze club de kans om minimaal 50.000 betalende leden te werven om deze ambitie te vervolmaken.

Stamppot is bedoeld voor iedereen die ‘op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook’. Op het platform kan en mag alles. De enige voorwaarde voor alle inhoud is dat het uit het hart komt en gemaakt is met toewijding. Minidocumentaires, bizarre verhalen, exclusieve livesessies, columns, DIY-stunts, videoreportages, interviews, onnodige tests, beeldende kunst, absurdisme, sport, muziek, enzovoorts.

Het platform en dus ook de aspirant-omroep is ‘optimistisch, onafhankelijk, vol zelfspot, niet pretentieus en wars van algoritmes en influencers’. De redactie van dit platform bestaat uit creatieve geesten binnen de Feestfabriek en schrijvers, filmmakers, muzikanten, theaterartiesten en andere gelijkgestemden die de festivalorganisatie in de loop der jaren heeft leren kennen.

Bij het behalen van het minimum van 50.000 betalende leden gaat de omroepvereniging in januari 2021 een officiële aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep, laat Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek weten. Het zou dan de eerste publieke omroep worden die gevestigd is in de Achterhoek.

Het is vanaf nu mogelijk om lid te worden van de Omroepvereniging Stamppot voor 7,50 euro per persoon via www.stamppot.tv. Komende zaterdag is er een livestream-evenement voor de Zwarte Cross-bezoekers, omdat het festival door de coronacrisis niet doorgaat.

Bron: Feestfabriek Alles Komt Goed/BM

Bericht delen