Omroep Zwart en BNNVARA gaan samenwerken
dinsdag 2 februari 2021

Omroep Zwart en BNNVARA gaan samenwerken

Omroep Zwart gaat, mocht de omroep toegang krijgen tot het bestel, samenwerken met BNNVARA. Dat maken oprichters Gianni Grot en Akwasi op sociale media bekend.

Akwasi zegt in een video op het YouTube-kanaal van Omroep Zwart dat zijn omroep met meerdere omroepen kennis heeft kunnen maken. Volgens Gianni Grot “snapt BNNVARA de energie van Omroep Zwart het beste”. Akwasi benadrukt in de video dat Omroep Zwart zelfstandig blijft en zelf bepaalt hoe het zijn programma’s inhoudelijk invult.

In de video reflecteert Akwasi ook op eerdere berichtgeving die over hem persoonlijk ging, zoals het eindejaarsinterview met NPO Radio 1 dat hij uit onvrede afkapte. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me de komende tijd beter kan focussen op de creatieve leiding achter de schermen. Misschien zit daar wel nóg meer mijn kracht dan voor de schermen.”

Met de beslissing wil de omroep ook nieuwe talenten en ervaren krachten de mogelijkheid geven zich in de publiciteit te profileren. Twee van hen zijn Eva Cleven en Yen-Nhi Lê, die het gezicht van de omroep mede zullen bepalen.

Op 1 augustus hoort Omroep Zwart of de omroep wordt toegelaten voor de concessieperiode van 2022 tot en met 2026.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen