Omroep PowNed krijgt meer tijd om leden te werven
donderdag 4 juli 2019

Omroep PowNed krijgt meer tijd om leden te werven

Omroep PowNed krijgt negen tot twaalf maanden langer de tijd om het ledenaantal op te schroeven tot 50.000. Minister Arie Slob (Onderwijs en Media) was te laat met zijn plannen en dus wordt de peildatum voor het benodigde aantal leden voor een aspirant-omroep verschoven van december dit jaar tot september of december 2020.

In de nieuwe plannen van minister Slob die zijn gemaakt voor de publieke omroep staat dat aspirant-omroepen, waaronder ook PowNed valt, voor het eind van het jaar 50.000 leden moet hebben om te kunnen blijven voortbestaan. Momenteel heeft de omroep, die programma’s maakt als De Hofkar met Rutger Castricum, ongeveer de helft van dit aantal leden.

Volgens het AD kwamen deze plannen te laat, waardoor er sprake is van “onbehoorlijk bestuur” en er een noodwet van kracht zou moeten zijn. Omdat het Kamerreces vrijdag begint, kost dit te veel tijd en daarom is de datum waarop aspirant-omroepen 50.000 leden moeten hebben, verschoven.

PowNed-voorzitter Dominique Weesie is blij dat zijn omroep nu langer de tijd heeft om leden te werven. Toch zal dit lastig worden, vermoedt hij. “Na NOS zijn we de grootste op internet. Met 700.000 Facebook-volgers en 300.000 YouTube-gebruikers hebben we de grootste achterban. Maar die mensen tellen niet mee.”

De andere twee aspirant-omroepen, Human en WNL, hebben al meer dan 50.000 leden.

Bron: AD/Nu.nl/BM

Bericht delen