Omroep MAX komt met Los Vast podcast en tv-programma
woensdag 30 september 2020

Omroep MAX komt met Los Vast podcast en tv-programma

In de jaren 70 en 80 was het radioprogramma Los Vast van de NCRV op zaterdagmiddag een fenomeen. Veel luisteraars stemden wekelijks af op deze muziekshow met artiesten die overal in het land live optraden. Presentator en muzikant Jan Rietman presenteerde alle shows en speelde mee met zijn Los Vast Superband.

De legendarische Dik Voormekaar Show van André van Duin was ook onderdeel van Los Vast. Vanaf 3 oktober, ruim 40 jaar later, is er een podcast waarin Jan Rietman in het rijke archief duikt. En dat niet alleen, want op zaterdag 3 oktober zendt MAX een registratie uit van Los Vast: de Reünie. Om 17.05 uur op NPO 1.

De Los Vast Podcast (zes afleveringen) is te beluisteren via de bekende streamingdiensten en op www.NPORadio5.nl/podcasts. Vanaf 3 oktober is er wekelijks een nieuwe aflevering beschikbaar.

Jan Rietman kreeg de opdracht het archief van Los Vast in Beeld en Geluid op orde te brengen. Tijdens het opruimen stuitte hij op banden, die de nodige herinneringen losmaken. Waarom was Kim Wilde na een optreden in De Kuip bijvoorbeeld woedend op Jan Rietman? Welke artiest zat altijd naast het podium te wachten totdat hij mocht optreden?

Hoe zit het met die ene Dolly Dot, die vast zat in het dak van De Kuip? Daarnaast komen in de podcast artiesten aan het woord die verbonden zijn aan Los Vast, waaronder Henk Westbroek, Erik van der Hoff (Roberto Jacketti and the Scooters) en Patty Zomer (Dolly Dots). Ook krijgen luisteraars van de Los Vast Podcast unieke, verloren gewaande opnames te horen én er zijn anekdotes van mensen achter de schermen, waaronder geluidstechnici.

TV-uitzending Los Vast Concert
Op 3 oktober om 17.05 uur op NPO 1 zendt MAX de registratie uit van Los Vast: de Reünie. In het Oude Luxor in Rotterdam presenteert Jan Rietman een reünie-show met optredens van onder anderen Hans de Booy, Jan van der Meij (Powerplay), Harry Slinger (Drukwerk), Erik Mesie (Toontje Lager), Henk Westbroek, George Baker en Lee Towers.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen