Omroep MAX komt met Aan ’t Zand
dinsdag 4 juni 2019

Omroep MAX komt met Aan ’t Zand

Marlijn Weerdenburg is deze zomer te zien op NPO 1 met haar nieuwe programma Aan ‘t Zand. De eerste aflevering is op woensdag 7 augustus om 20.30 uur. Dat heeft Omroep MAX gemeld op Twitter. Weerdenburg daagt in het programma zes deelnemers uit om de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury.

Marlijn Weerdenburg is enthousiast. “We hebben vroeger allemaal wel eens zandkastelen gebouwd, maar ik moet bekennen dat ik het niveau van toen nog steeds niet ontstegen ben. Want wat de kunstenaars uit Aan ‘t Zand kunnen, dat is echt bijzonder.”

Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door juryleden Marcel Elsjan en Marianne de Nooijer. Ook neemt elke week een publieksjurylid plaats in de jury.

Elke week valt er één kunstenaar af. Uiteindelijk strijden in de finale drie kunstenaars tegen elkaar om de Gouden Metseltroffel te bemachtigen.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen