Omroep MAX brengt wekelijks De Pubquiz op NPO 1
maandag 9 april 2018

Omroep MAX brengt wekelijks De Pubquiz op NPO 1

Met het programma De Pubquiz brengt Omroep MAX binnenkort een nieuw fenomeen naar de Nederlandse huiskamers. Het tv-programma is een idee van oud-presentator François Boulangé.

MAX-directeur Jan Slagter, die voor zijn omroep al enige tijd op zoek was naar een nieuwe quiz, vond het direct een goed idee.

“Het wordt een programma voor jong en oud”, vertelt Slagter. “Je kunt het iedereen in groepen laten spelen: een schoolklas, een voetbalclub, ministers, staatssecretarissen en woonbuurten. De groep die de finale haalt en wint, gaat met de jaarlijkse Pubquiz-bokaal naar huis.”

Om de kosten te drukken, wordt De Pubquiz opgenomen in een tv-studio. “Maar we gaan uiteraard wel voor een kroegachtige setting met veel volk, mensen achter de tap en op de achtergrond zo af en toe het geluid van rinkelend glas.”

De 64-jarige Boulangé, tussen 1992 en 2000 spelleider van het inmiddels ter ziele gegane Lingo, zal het niet zelf presenteren. Volgens Slagter worden momenteel gesprekken gevoerd met een bekende presentator.

Een startdatum voor het programma, dat op NPO 1 te zien zal staan, staat nog niet vast.

Bron: AD/BM

Bericht delen