dinsdag 16 januari 2018

Omroep Brabant niet via Astra, Omroep Zeeland wel

Omroep Brabant houdt zich bij het eerder genomen besluit om de satellietuitzendingen per 1 januari 2011 te staken. Dit ondanks de unaniem aangenomen motie van Provinciale Staten van Brabant die Omroep Brabant opriep om via de satelliet te blijven uitzenden. Directeur Gert Bielderman van Omroep Brabant: “Ik zie helaas geen mogelijkheid voor de continuering van de satellietverspreiding tenzij Provinciale Staten van Brabant de consequentie van hun hun eigen motie aanvaarden en het benodigde geld ter beschikking stellen.”

Omroep Brabant blijft in 2011 beschikbaar via Digitenne en internet. Wat Omroep Brabant in 2011 moet betalen voor de distributie via Digitenne wil Bielderman niet vertellen. Dit is wel significant goedkoper dan verspreiding via de Astrs-satelliet.

Omroep Zeeland blijft wel per satelliet uitzenden. Eerder wilde de omroep hiermee stoppen omdat het te duur zou zijn. Hiertegen kwam verzet, onder andere uit de koker van de Partij voor Zeeland. Dit zou mensen uit het buitengebied immers op extra kosten jagen. Omroep Zeeland zegt nu in overleg met de satellietaanbieder een mogelijkheid te hebben gevonden om de kosten van doorgifte te verlagen. Vanaf het voorjaar van 2011 worden de uitzendingen voortgezet in het MPEG-4 formaat, waardoor minder bandbreedte op de satelliet nodig is.

Bron: Omroep Brabant/TotaalTV/ZeeuwseRegio/Broadcast Magazine

Bericht delen