Omroep Brabant krijgt Gouden NL Award
donderdag 28 maart 2019

Omroep Brabant krijgt Gouden NL Award

Omroep Brabant heeft de Gouden NL Award ontvangen. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor beste programma’s en verhalen van regionale omroepen.

Karlijn Houterman dook voor Omroep Brabant in de wereld van het ‘zelfmoordpoeder’ en kreeg daarvoor de NL Award in de categorie ‘eigen nieuws’. Daarnaast kreeg de omroep ook de categorie-overstijgende Gouden NL Award voor het programma. Hier is een geldprijs van 2500 euro aan verbonden.

Aanleiding voor het onderzoek was de zelfmoord van de 19-jarige Ximena Knol uit Uden die het dodelijke poeder heel eenvoudig kocht op internet. Ook genomineerd waren een verhaal van RTV Noord over gaswinning en een verhaal van Omrop Fryslân over het uitsterven van typische Friese runderen. De jury is lovend over de zakelijke toon in de uitzending over zelfmoordpoeder, niet belust op sensatie, maar op informatie. “Hier hoort de omroep voor te staan”, aldus het juryrapport. Door de journalistieke inspanningen kwam het onderwerp op de politieke agenda te staan.

Er waren ook NL Awards in andere categorieën, zoals beste tv-programma (Omroep Gelderland, Ridders van Gelre en Ons Verloren Hertogdom) en beste radioprogramma (Omrop Fryslân, Buro de Vries: Marc werd Manon). In totaal waren achttien radio- en tv-programma’s, onlineprojecten en journalisten genomineerd.

Bron: Omroep Brabant/BM

Bericht delen