Spelen bij de NOS: sportvedetten in spotlights
dinsdag 20 februari 2018

Spelen bij de NOS: sportvedetten in spotlights

Al meer dan vijftig jaar (1964) zendt de NOS de Olympische Spelen uit en dat is dit jaar in Pyeongchang niet anders. Verschillende oud-olympiërs, onder wie Mark Tuitert, Erben Wennemars en Annette Gerritsen, nemen plaats in het analistenteam.

De NOS zendt gemiddeld tijdens de Spelen tien uur topsport per dag uit, met oog voor de Nederlandse en internationale prestaties. Daarnaast volgen nog (live)interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen op radio én televisie.

Platformbreed bestaat het presentatieteam uit Henry Schut, Dione de Graaff, Jeroen Stomphorst en Patrick Lodiers. De schaatsanalisten zijn Rintje Ritsma, Mark Tuitert, Erben Wennemars en Annette Gerritsen. Voor het shorttrack wordt Niels Kerstholt ingevlogen. Ook het team van commentatoren is uitgebreid met sporters: Mandy Dirkzwager (skiën) en Tobias Aalderink (snowboarden).

Discovery Networks Benelux (Eurosport) is de hoofdbroadcaster van deze Spelen. Discovery houdt drie sporten exclusief voor de eigen live uitzendingen: ijshockey, skicross en snowboardcross. De NOS mag die sporten na afloop in een lange samenvatting uitzenden.

Bron: NOS/BM

Bericht delen