“Olympisch sportaanbod groter dan ooit”
dinsdag 20 februari 2018

“Olympisch sportaanbod groter dan ooit”

Voor het eerst in de geschiedenis van de zender zendt Eurosport de Winterspelen uit in 48 landen. “Daarmee is het olympisch sportaanbod groter dan ooit,” aldus directeur Discovery Networks Benelux Alco de Jong.

“Het is voor ons zowel lokaal als voor Eurosport als geheel een megaoperatie met veel technische hoogstandjes en noviteiten,” laat de Jong weten. “Eén van de beloftes die we het IOC hebben gedaan toen we de rechten voor de Spelen kregen, is dat we er in heel Europa voor zouden zorgen dat de Olympische Spelen voor meer mensen via meer platformen toegankelijk zouden zijn. Dus ook in Nederland. Door het aanbod van Eurosport, plus dat van de publieke omroep, is hier meer van de Spelen te zien dan ooit tevoren.”

Winterspelen Vandaag
Als in PyeongChang wordt gesport, wordt in Nederland tussen 01:00 en 16:00 door Eurosport uitgezonden op Eurosport 1 en 2 en digitaal via de Eurosport Player. De sportzender komt daarnaast voor het eerst met een eigen studioprogramma, getiteld Winterspelen Vandaag, en beschrijft het als een fast paced-schakelprogramma.

De presentatie van het programma is in handen van Neal Petersen (33), bekend als bedenker en presentator van online voetbaltalkshow FC Afkicken. Petersen krijgt voormalig biatleet Herbert Cool (32) als side-kick naast zich. Cool, sinds 2012 de vaste biatlon-commentator bij Eurosport, bemant het ‘match center’ en praat kijkers regelmatig bij over sporten die tegelijkertijd op andere locaties plaatsvinden.

studio winterspelen vandaag

Augmented reality
Gijs Poortman, zendermanager van Eurosport, vergelijkt het programma met Langs de Lijn. “Maar dan op tv. Bijvoorbeeld: de langlaufers buffelen door de sneeuw, maar wij gaan even snel in de ijshal kijken voor de ontknoping van de tien kilometer. Verwacht bij ons dus geen urenlange registratie van het schaatsen, maar een schakeling naar de schaatshal als de ontknoping daar is.”

Het decor van Winterspelen Vandaag is volledig virtueel. NEP The Netherlands verzorgd op het Hilversumse Media Park de augmented reality-registratie. Over zeventien dagen gaat ’s werelds grootste sportevenement van start met het ontsteken van de olympische vlam.

Bron: Eurosport / BM

Bericht delen