Olga Commandeur stopt met Nederland in Beweging
dinsdag 25 april 2023

Olga Commandeur stopt met Nederland in Beweging

Olga Commandeur (64) stopt met de presentatie van Nederland in Beweging. De presentatrice verzorgde in 23 jaar zo’n 4500 uitzendingen van het programma dat sinds 2008 bij Omroep MAX wordt uitgezonden.

“Ik stop op het hoogtepunt”, zegt ze. “Mede door corona is het programma populairder dan ooit en echt niet alleen onder ouderen.” Vrijdag 26 mei is de laatste reguliere uitzending met Olga Commandeur, die terugkijkt op een periode waarin ze ‘met passie en plezier’ het programma heeft gedaan.

“Dat straalde ik hopelijk ook uit. Maar ik word bijna 65, ben nu nog kerngezond en wil samen met mijn man nóg meer genieten van het leven: reizen, wandelen, golfen, de kinderen en kleinkinderen”, aldus de presentatrice die momenteel met haar man Frank op tv te zien is in Race Across The World. In dat avonturenprogramma reizen zij van Mexico-Stad naar Ushuaia zonder pinpas, zonder telefoon en zonder vliegtuig.

In het nieuwste nummer van MAX Magazine, dat vandaag uitkomt, vertelt oud-atlete Olga Commandeur dat ze in 23 jaar Nederland in Beweging ‘steeds meer fysieke probleempjes kreeg’. “Het afgelopen opnamejaar werd ik in de aanloop naar de opnames steeds nerveuzer. We nemen in drie weekenden achter elkaar voor een heel jaar uitzendingen op. Dus dan moet je superfit zijn zonder blessures. De druk werd zó hoog, dat ik dacht: misschien wordt het nu wel tijd om het iemand anders te laten doen.”

Een paar jaar terug werd Commandeur geconfronteerd met een voorstadium van borstkanker. Er volgde een borstamputatie. “Als de dood dan zo dichtbij komt, ga je toch anders in het leven staan. Ik heb inmiddels vijf operaties gehad. Dat heeft allemaal meegespeeld in mijn besluit. Ik wist dat ik nog een paar keer geopereerd moest worden voor een hersteloperatie. En ja, natuurlijk ging ik nadenken over de dood, maar ik ben daar nooit bang voor geweest. Het zal mij dan ook tegenvallen als ik niet in de negentig word.”

Na de laatste uitzending op 26 mei volgen nog herhalingen, waarna maandag 4 september het nieuwe seizoen van Nederland in Beweging van start gaat. Omroep MAX gaat op zoek naar een opvolger voor Commandeur.

Bron: AD/BM
Foto: Elvin Boer/MAX

Bericht delen