Olcay Gülsen in actie voor slachtoffers aardbeving
zondag 12 februari 2023

Olcay Gülsen in actie voor slachtoffers aardbeving

Samen met 29 artsen en verpleegkundigen van het Erasmus MC & Amsterdam UMC zijn Olcay Gülsen en Ruud de Wild vrijdagochtend vertrokken naar het Turkse gebied Kahraman Maras om daar medische hulp te verlenen en mee te helpen puin op te ruimen.

Daarnaast heeft Olcay Gülsen de volledige omzet van haar Olcay Gülsen Beauty online shop van één dag aan Giro 555 gedoneerd. Met deze actie heeft zij een totaalbedrag van € 50.720 opgehaald.

Olcay Gülsen en Ruud de Wild melden: “De straten zijn gevuld met mensen die wanhopig al dagen voor hun oude huizen staan te huilen. Als we langslopen vallen ze ons huilend in de armen en vertellen ze dat hun moeders, kinderen en andere familieleden nog onder het puin liggen. Onmenselijk zoveel verdriet. We willen graag helpen maar huilen machteloos met ze mee.”

Eerder vertelde Gülsen in Khalid & Sophie dat ze haar moeder huilend aan de telefoon had gehad nadat de tweede beving in het gebied had plaatsgevonden. De familie van de presentatrice is veilig.

Ruud de Wild maakt geen radio-uitzendingen vanuit Turkije. Dat laat omroep PowNed weten. Collega Eddy Keur neemt in elk geval maandag zijn middagprogramma over. Het is de bedoeling dat De Wild dinsdag weer op NPO Radio 2 te horen is.

Bron: BM

Bericht delen