dinsdag 16 januari 2018

Olav Mol terug bij Formule 1-races

Olav Mol keert terug als commentator bij de Formule 1. Vanaf volgend seizoen is hij te horen tijdens de races op de betaalzender Sport1. Mol gaf sinds begin jaren ’90 F1-commentaar voor onder meer RTL en SBS.

Hij droeg bij aan de toenemende belangstelling voor het Formule 1-racen in de tijd dat de Nederlander Jos Verstappen in opmars was.

Begin dit jaar, toen de uitzendrechten overgingen van RTL naar Sport1, werd Mol aan de kant gezet en nam Ronald van Dam het commentaar over. Sport1 kampte afgelopen seizoen met slechte kijkcijfers. Fans zagen niet de meerwaarde van een betaald abonnement, ook omdat de helft van de races live en gratis te zien is bij de BBC.

Ook bleven fans aanhoudend om de terugkeer van Mol roepen. Op Twitter verschenen hatelijke berichten aan het adres van Sport1 en Van Dam. Mol zal zijn commentaar verzorgen vanaf de circuits. De afgelopen jaren kwam het commentaar vanwege beperkte budgetten uit studio’s in Hilversum en Amsterdam.

De terugkeer van Mol betekent ook dat er geen plek meer is voor de voormalige F1-coureurs Christijan Albers en Robert Doornbos, die afgelopen jaar optraden als co-commentatoren. Van Dam blijft aan tijdens de vrije trainingen.

Bron: NOS/Sport1

Bericht delen