dinsdag 16 januari 2018

Olav Mol terug als verslaggever bij Sport1

Olav Mol verzorgt met ingang van komend weekend voor het resterende Formule 1-seizoen het verslag bij de races die in Europa worden verreden. Vanaf het circuit zal Mol de races, die door Sport1 rechtstreeks worden uitgezonden, voorbeschouwen.

Eerder verbrak Veronica, die samenvattingen en enkele races uitzendt, onverwacht de samenwerking met Mol “omdat het in de huidige economische omstandigheden voor Veronica niet verantwoord is om reportages op locatie te maken”.

De uitzending rond de grand prix van Silverstone begint zondag om 13.30 uur. Ronald van Dam zal bij alle races, trainingen en kwalificaties het commentaar blijven verzorgen, bijgestaan door een co-commentator.

Will Moerer, vice-president van Film1/Sport1: “We zijn bij Sport1 constant bezig om ons product te verbeteren. Daarnaast luisteren we altijd goed naar de feedback die we van onze abonnees krijgen. De afgelopen weken zijn we met Olav Mol in gesprek gebleven en hebben we gekeken naar de mogelijkheden om hem nog dit seizoen bij onze uitzendingen te betrekken. Dat zo’n proces soms langer duurt dan je eigenlijk zou willen, is soms niet anders. Ik ben blij dat we er vanaf de grand prix van Silverstone in geslaagd zijn om Mol voor alle resterende races van dit seizoen die in Europa verreden worden als verslaggever op locatie te kunnen sturen. Met uitzondering van de grand prix van Duitsland. Dat was helaas om agenda-technische redenen onmogelijk.”

Naast de races zijn alle trainingen en kwalificatie live en in HD op Sport1 te volgen. Tevens zullen de races niet door reclame worden onderbroken. Op de meeste racedagen worden er meerdere verschillende signalen beschikbaar gemaakt op de diverse zenders van Sport1.

De Formule 1-races zijn ook via Sport1 Go, het internet en mobiele abonnement, te bekijken. Men krijgt toegang tot zes kanalen. Het racekanaal waarop de race kan worden bekeken, meerijden met de on board camera feed, de hoogtepunten nogmaals terugkijken via het highlightkanaal, een kijkje nemen in de pitstraat op het Pit Lane kanaal, of op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken via de driver tracker feed of het live timingkanaal.

Daarnaast maakt Sport1 ook een tweede interactief scherm beschikbaar genaamd Sport1 Pitlane. Dit tweede scherm geeft live statistieken en achtergrondinformatie over coureurs, teams en circuits weer. Sport1 Pitlane is gratis beschikbaar via www.sport1.nl en is te gebruiken op desktops, laptops en tablets.

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen