dinsdag 16 januari 2018

Oeuvre Award voor John de Mol

John de Mol kan weer een vakprijs aan zijn prijzenkast toevoegen, de mediatycoon krijgt de Beeld en Geluid Oeuvre Award van De TV-Beelden. Op 3 maart krijgt hij deze officieel overhandigd tijdens de uitreiking van De TV-Beelden 2014 in de Kromhouthal te Amsterdam.

De Mol ontving al een Emmy en de People’s Choice Award in Amerika, maar een vakprijs uit eigen land is toch ook niet mis. “Een oeuvreprijs is nieuw voor mij”, zegt De Mol. “Als ik zie welke namen in dat rijtje staan, dat is dat heel eervol.”

In 1999, 2005 en 2011 werd de televisieproducent uitgeroepen tot Omroepman van het jaar. In 2013 won hij een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, voor zijn talentenshow The Voice. Ook mocht hij een People’s Choice Award, de belangrijkste Amerikaanse publieksprijs, in de categorie competitieve televisieshow mee naar huis nemen.

Als hij zelf een greep in zijn omvangrijke oeuvre moet doen, dan is hij toch het meest trots op Big Brother. “Dat was er op dat moment niet, dat hebben we gecreëerd, het realitygenre”, aldus John. “Daar zijn honderden programma’s uit voort gekomen en Big Brother is iets wat nog steeds in dertig landen loopt.”

De toekenning van de Beeld en Geluid Oeuvre Award lag in handen van een vijfkoppige vakjury, die een afgewogen afspiegeling van de branche vormt: Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van De TV-Beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediadirecteur ad interim bij de AVRO), Gerard Timmer (voormalig directeur tv-programmering bij de NPO) en Remko van Westerloo (directeur televisie SBS Broadcasting).

Eerdere winnaars van de Beeld en Geluid Oeuvre Award (in 2012 en 2013 werd de prijs niet toegekend):

2006 Lars Andersson
2007 Koos Postema
2008 Mart Smeets
2009 Ad van Liempt
2010 André van Duin
2011 Ireen van Ditshuysen

Bron: RTL Boulevard/DE TV-Beelden/Broadcast Magazine

Bericht delen