dinsdag 16 januari 2018

Obama volgde operatie op televisie

Barack Obama keek zondag Amerikaanse tijd naar spannende reality-tv. Vanuit het Witte Huis kon de Amerikaanse president de ultrageheime operatie waarbij Osama bin Laden werd gedood live volgen. Het publiek heeft nog geen fragment van deze beelden gezien. Een foto van het dode lichaam van de al-Qaida-leider is tot nu toe evenmin vrijgegeven.

Obama zag in het Witte Huis hoe een team van commando’s en CIA-agenten het complex van topterrorist Bin Laden in de Pakistaanse stad Abbottabad binnendrong. De helikopter was uitgerust met een camera en ook op de helmen van de militairen waren camera’s gemonteerd. Op die manier zag ‘Washington’ ook een bloedstollend spannend moment: een van de helikopters weigerde dienst. De troepen bliezen de Chinook op om geen waardevolle technologie achter te laten. Met het overgebleven toestel wisten zij allemaal veilig weg te komen.

Desondanks is er nog geen fotootje of video van de geslaagde Amerikaanse missie aan de wereld getoond. Er circuleerden foto’s op internet, maar al snel werd duidelijk dat die nep zijn. De bewerkte beelden stammen uit 2009.

Bron: De Limburger/Broadcast Magazine

Bericht delen