NVJ-leden gaan niet akkoord met eindbod RTL
donderdag 23 december 2021

NVJ-leden gaan niet akkoord met eindbod RTL

Een meerderheid van de NVJ-leden die reageerden, gaat niet akkoord met de 2 procent loonsverhoging voor het jaar 2021 die RTL Nieuws als eindbod had neergelegd.

Op 21 december is de ledenraadpleging over het cao-eindbod van RTL Nieuws voor de periode 2021 afgerond. Een meerderheid van de NVJ-leden reageerde op de raadpleging, en een overgrote meerderheid van de respondenten zegt niet akkoord te zijn met het voorgestelde eindbod. Daarnaast hebben ook veel RTL-werknemers die geen lid zijn van de NVJ gereageerd op het eindbod en gezegd er niet mee akkoord te zijn.

Hoe nu verder?
Wais Shirbaz, secretaris Omroepzaken en onderhandelaar namens de NVJ, heeft de directie van RTL geïnformeerd over de uitkomst van de ledenraadpleging en de directie uitgenodigd voor een overleg om gezamenlijk op zoek te gaan naar een passende oplossing voor de ontstane situatie. Inmiddels is afgesproken dat beide partijen in de tweede week van januari opnieuw met elkaar in gesprek gaan.

Wat vragen RTL Nieuws-werknemers?
De werknemers vragen inflatiecorrectie, wat feitelijk slechts neerkomt op loonbehoud en dus geen loonsverhoging is. Voor het jaar 2021 is de inflatie gemiddeld 2,7 procent, volgens de meest recente berekening van De Nederlandse Bank. Het eindbod van RTL hield een verhoging in van 2 procent.

Shirbaz: “Werknemers hebben in de afgelopen periode niets anders gehoord dan dat RTL Nederland het dit jaar uitstekend heeft gedaan en winstrecords heeft verbroken. Dat blijkt tevens uit het feit dat er nu € 1.500 bonus wordt uitgekeerd, naast de beschikbare maximale EBITA-uitkering, vanwege de uitzonderlijke financiële prestatie van RTL in 2021.” Volgens Shirbaz zijn werknemers mede hierdoor van mening dat een inflatiecorrectie voor RTL financieel gezien haalbaar is.

Bron: NVJ/BM

Bericht delen