NTR verkoopt formatrechten De Dokter Corrie Show aan Australië
maandag 8 juli 2019

NTR verkoopt formatrechten De Dokter Corrie Show aan Australië

De NTR heeft de formatrechten van De Dokter Corrie Show verkocht aan ABC, de publieke omroep van Australië. Na België en Canada heeft Australië binnenkort dus ook zijn eigen kinder-liefdesdokter op tv.

Dokter Corrie wordt in Nederland vertolkt door Martine Sandifort. De stotterende dokter Corrie geeft seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt prangende vragen over puberteit, relaties en seksualiteit. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Rutgers, kenniscentrum seksualiteit.

In Nederland was Dokter Corrie in 2013 voor het eerst te zien bij SchoolTV. Hoewel er discussie ontstond rondom de rubriek, werd het een ongekend succes en kreeg Dokter Corrie in 2015 haar eigen show op NPO Zapp. Ketnet, de publieke omroep van België, volgde in 2017 met de Vlaamse dokter Bea, vertolkt door Eva van der Gucht. Inmiddels werken Canadese programmamakers aan hun eigen versie en nu maakt dus ook een Australische dokter haar opwachting.

De NTR is niet alleen trots dat het format van Dokter Corrie reist, maar vindt het ook van groot belang dat kinderen over de hele wereld gedegen seksuele voorlichting krijgen. Zelf komt de omroep dit najaar met een nieuwe korte webserie met Dokter Corrie op het NPO Zapp YouTube-kanaal.

Bron: NTR/BM
Foto: Ben van Duin

Bericht delen