dinsdag 16 januari 2018

NTR toont korte films in mobiele cinema’s

Kort! beleeft tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn vijftiende editie. Dit jubileum wordt, onder het thema On the Road, gevierd met de vertoning van spraakmakende Kort!-films uit de afgelopen 15 jaar in vier mobiele cinema’s verspreid door Utrecht.

Bezoekers kunnen sinds zaterdag korte films zien vanaf de achterbank van een 34-jaar oude DAF, op een bakbrommer uit de jaren ’70, in een caravan omgebouwd tot minibios of in een mobiele bioscoop die draait op zonne-energie.

Al 15 jaar geeft de NTR, in samenwerking met het Filmfonds, Mediafonds en CoBO, met Kort! jonge en gevestigde filmmakers en acteurs de kans om een korte film te realiseren. Films die niet zelden het startpunt zijn voor hun carrière op weg naar lange speelfilms, grote rollen en filmprijzen. Kort! staat op het curriculum vitae van een groot deel van de hele Nederlandse filmwereld.

In de mobiele cinema’s, die zaterdag hun deuren openden, kan het publiek On the Road genieten van het beste van 15 jaar Kort!– films. Iedere mobiele cinema heeft een eigen thema: Roadmovies, Puur Natuur, Humor en Gouden Kalf-winnaars en nominaties. Ze staan tot en met dinsdag 29 september op de volgende plekken, en zijn vrij toegankelijk.

Mobiele cinema’s
De Reizende Bioscoop – Kort! Roadmovies
Een 34-jaar oude DAF 33 omgebouwd tot mini drive-inn
Waar: Neude
Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Mobile Solar Cinema – Kort! Puur Natuur
Een mobiele bioscoop die draait op zonne-energie.
Waar: Domplein
Tijd: 12.00 – 18.00 uur

Cinevan – Kort! Humor
Een caravan omgebouwd tot reizende minibioscoop
Waar: Stadhuisplein
Tijd: 12.00 – 18.00 uur

De Brommerbios – Kort! Gouden Kalf winnaars en nominaties
Mobiele buitenbioscoop gebouwd op een bakbrommer uit de jaren ’70
Waar: Neude
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen