NTR: Sesamstraat blijft bestaan
woensdag 17 januari 2018

NTR: Sesamstraat blijft bestaan

De NTR gaat Sesamstraat niet vervangen voor een nieuw kinderprogramma. Dat stelt een woordvoerder desgevraagd na een interview dat de Volkskrant met Aart Staartjes had. 

Staartjes stelt dat de NTR een groot bedrag moet betalen aan de licentiehouders van Sesamstraat en “dat wordt allemaal veel te duur”. De woordvoerder laat weten dat de licentie eind 2016 voor twee jaar is verlengd. Over de kosten kan hij niets zeggen.

Sesamstraat wordt sinds 1 januari 2016 niet meer uitgezonden aan het begin van de avond, zoals tientallen jaren het geval was. Het programma wordt nu uitgezonden via een digitaal themakanaal en ’s ochtends en ’s middags herhaald op NPO 3. Het aantal kijkers is sindsdien gekelderd.

Het besluit van de NPO om het tijdstip van Sesamstraat te wijzigen leidde destijds tot veel opschudding. Een petitie met meer dan 200.000 steunbetuigingen om het niet te doen werd overhandigd aan toenmalig NPO-baas Gerard Timmer. Het programma trok in 2015, om half zes, meer dan 120.000 kijkers. Tegenwoordig trekken de ochtend- en middaguitzending enkele tienduizenden kijkers.

Bron: AD/BM

Bericht delen