NTR op zoek naar nieuwe Rembrandt
donderdag 5 juli 2018

NTR op zoek naar nieuwe Rembrandt

Begin 2019, de start van het Nationale Rembrandt jaar, komt de NTR met een nieuw televisieprogramma, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

In de eerste aflevering gaan tientallen uiteenlopende kandidaten naar een ‘Schilderbootcamp’. Dat kunnen kandidaten zijn die al langer als hobby figuratief schilderen, maar ook meer abstracte kunstenaars of graffiti artiesten. Zolang ze (nog) maar niet van de figuratieve ambacht hun beroep hebben gemaakt. Tijdens de bootcamp worden zij getest op hun basis skills.

Vervolgens gaan 12 gepassioneerde talenten door, zij proberen in een half jaar tijd zich het oude ambacht van kunstschilder meester te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Iedere aflevering moeten de deelnemers nieuwe opdrachten uitvoeren en treden op deze manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Opgeven voor het programma kan tot en met 22 juli via projectrembrandt.nl. De opnames starten half september en het televisieprogramma zal in het voorjaar van 2019 uitgezonden worden door de NTR op NPO 1.

Bron: NTR/BM

Bericht delen