NTR ontvangt 1597 portretten van Annechien Steenhuizen
vrijdag 22 maart 2019

NTR ontvangt 1597 portretten van Annechien Steenhuizen

Uit een recordaantal inzendingen bij de thuiscompetitie van Project Rembrandt zijn tien winnaars geselecteerd. Annechien Steenhuizen zal deze tien werken bekijken tijdens de finale-uitzending van Project Rembrandt op 7 april. Daarnaast vormen deze tien winnaars de publieksjury tijdens de finale.

Maar liefst 1597 werken werden ingestuurd door (amateur)kunstschilders thuis voor de online competitie van Project Rembrandt. Jong en oud ging aan de slag met de opdracht een portret te schilderen van presentatrice Annechien Steenhuizen, die hier begin maart live voor poseerde.

In het tv-programma Project Rembrandt wordt op zoek gegaan naar de beste amateurkunstschilder van Nederland. 50 amateurschilders gingen in aflevering 1 met elkaar de strijd aan, van wie er nu nog slechts 5 over zijn. Op 31 maart wordt de halve finale uitgezonden om 21.20 uur op NPO 1, waarin de schilders niemand minder dan Louis van Gaal zullen portretteren.

Op 7 april wordt de finale uitgezonden, waarin de overgebleven kandidaten strijden om de eretitel. Voor de technische opdracht brengen de kandidaten 24 uur aaneengesloten door in het Rijksmuseum. Daarnaast presenteren de schilders op de eregalerij van het Rijksmuseum hét schilderij waarmee ze juryleden Lita en Pieter uiteindelijk moeten overtuigen; hun eigen meesterwerk waar ze de afgelopen periode thuis aan hebben mogen werken.

Bron: NTR/BM

Bericht delen