NTR niet eens met kritiek op Dream School
dinsdag 9 april 2019

NTR niet eens met kritiek op Dream School

Het NTR-programma Dream School wordt ‘zorgvuldig geproduceerd met als doel om de deelnemers daadwerkelijk te ondersteunen’. Dat laat de omroep weten na kritiek van deelnemers aan het programma, die beweren geen of nauwelijks nazorg te krijgen.

Joëlle en Chess, die in het huidige, derde seizoen te zien zijn, vertelden afgelopen vrijdag in 6 Inside dat ze geen nazorg kregen na deelname aan het programma, waarin schoolverlaters door BN’ers worden gestimuleerd om zichzelf verder te ontwikkelen.

Maandag stuurden verschillende deelnemers en oud-deelnemers samen een brief naar verschillende media, waarin ze onder meer onderschrijven dat de nazorg bij het programma flink te wensen overlaat. Verder zouden ze te maken krijgen met wurgcontracten en hebben verschillende deelnemers geen veilige omgeving ervaren tijdens de opnamen.

De NTR kan zich niet vinden in die kritiek. ‘Voor dit programma zijn door de producent No Pictures Please twee bureaus ingeschakeld, met elk zijn expertise, om de deelnemers voor, tijdens en na de opnamen bij te staan’, laat de omroep weten aan Nu.nl. ‘In het algemeen geldt voor het traject na de opnames een begeleiding van tenminste een half jaar, naargelang de wensen en ambities van de kandidaten.’

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen