NTR lanceert Podium Klassiek
donderdag 11 augustus 2022

NTR lanceert Podium Klassiek

Vanaf 11 september zullen Dieuwertje Blok en Floris Kortie samen Podium Klassiek presenteren op NPO 2, bijgestaan door huispianist Mike Boddé.

Nadat afgelopen mei bekend werd dat Paul Witteman ging stoppen met het populaire Podium Witteman ontstond het nodige rumoer over de toekomst van het programma. Maar met deze nieuwe naam én een nieuw presentatieduo hebben liefhebbers van klassieke muziek in al haar vormen weer een platform.

Waar Floris Kortie en Mike Boddé vertrouwde gezichten zijn, is Dieuwertje Blok een onbekende naam op de vroege zondagavond. Maar ze is geen onbekende in de wereld van klassieke muziek: op NPO Radio 4 presenteert ze al jaren het programma NTR Podium. In Podium Klassiek zal Dieuwertje onder andere in gesprek gaan met jong muzikaal talent, een onderdeel dat ook in deze nieuwe opzet weer een prominente plek krijgt.

Dieuwertje Blok: “Ik zie er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken. De combinatie van het presenteren van NTR Podium en Podium Klassiek is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.”

Met Podium Klassiek wordt de traditie van een wekelijks muzikaal feestje op de vroege zondagavond voorgezet, met live optredens van topmusici uit binnen- en buitenland. Het programma omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar sluit zich niet af voor andere genres die deze wereld nog groter en interessanter kunnen maken.

Floris Kortie ontvangt als gastheer een keur aan muzikale gasten: “De laatste tijd werd ik van de markt tot aan het Concertgebouw aangeklampt door bezorgde kijkers: ‘Jullie gaan toch wel door he?’ Ik ben heel blij dat we vanaf september weer de rode loper gaan uitrollen voor al die begeesterde musici uit binnen- en buitenland. Op de vertrouwde zondag, in onze vertrouwde studio én versterkt met het enthousiasme en de betrokkenheid van Dieuwertje Blok.”

Mike Boddé verwondert zich als huispianist over allerhande muzikale onderwerpen: “Goddank blijft zo’n beetje het enige programma ter wereld met elke week live klassiek en aanverwante muziek bestaan. Ik zou me geen raad weten zonder.”

Podium Klassiek wordt live uitgezonden vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam-West, vanaf 11 september iedere zondag tussen 18.15 en 19.15 uur op NPO 2.

Bron: NTR/BM

Bericht delen