NTR brengt benefietshow Samen één Koninkrijk
zaterdag 2 mei 2020

NTR brengt benefietshow Samen één Koninkrijk

Zaterdag 9 mei, direct na het NOS Journaal van 20.00 uur, zendt de NTR op NPO 1 de benefietshow Samen één Koninkrijk uit. Het is een live uitzending met Jandino Asporaat om geld in te zamelen voor inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, die extra zwaar getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis.

Op Curaçao, Aruba en Sint Maarten, de drie autonome landen binnen het Koninkrijk, dreigt een humanitaire ramp. Door de lockdown is het toerisme, de grootste bron van inkomsten, volledig stil komen te liggen. Met armoede en honger tot gevolg. Jandino Asporaat is geboren op Curaçao en woonde er tot z’n 11e. Uit betrokkenheid bij de inwoners heeft hij de actie #sameneenkoninkrijk opgezet, om geld in te zamelen. Met de donaties zullen er voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking.

Jandino Asporaat: “In het Caribisch deel van ons koninkrijk voltrekt zich een stille ramp. Een maaltijd op tafel is op dit moment voor veel gezinnen niet meer vanzelfsprekend. Ik kom zelf uit armoede, ik weet hoe het is om naar bed te gaan zonder eten. Dat wens je niemand toe. Daarom hebben wij jullie hulp hard nodig.”

Samen één Koninkrijk wordt een warme show vol bijzondere optredens, ontroerende verhalen en leuke initiatieven uit het land. Natuurlijk mag er ook gelachen worden en zal een bijzondere gast de eindstand van de inzamelingsactie onthullen. Uitzending: zaterdag 9 mei, 20.35 uur, bij de NTR op NPO 1. Op de eilanden live te zien via BVN via de kabel, satelliet en online, lokale tijd 14.35 uur.

Bron: NTR/BM
Foto: Paco Núñez/NTR

Bericht delen