woensdag 17 januari 2018

NPO Zapp in het teken van pesten

NPO Zapp stelt schoolkinderen van Nederland de vraag: wat doe jij tegen pesten? Volgende week vraagt de publieke kinderzender online en op televisie aandacht voor het probleem. Hiermee sluit NPO Zapp aan bij de landelijke Week Tegen Pesten.

Op zapp.nl/watdoejij maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar. Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

Zappers Anne-Mar Zwart en Klaas van Kruistum vertellen in deze video het verhaal van George, één van de hoofdrolspelers uit het Zapp-programma de Anti Pest Club (EO), van 19 tot en met 23 september dagelijks om 19.20 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Anne-Mar brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar gepest wordt en probeert in die klas het pesten een halt toe te roepen. Zaterdag 17 september komt Anne-Mar alvast langs in het programma Zapplive (KRO-NCRV) om te vertellen over het programma.

Tijdens de week tegen het pesten op NPO Zapp kijken kinderen elke dag om 15.30 uur naar een film in de Zappbios: Buitenspelen, Nieuwe Vrienden, Tussen Twee Werelden, Spijt!, De Superheld en Bluebird.

Met de interactieve game Iris (KRO-NCRV) helpen kinderen een virtueel karakter dat gepest wordt. Het meisje vertelt via Whatsapp hoe haar dag op school er uit ziet en wat ze meemaakt. Met een Whatsapp-gesprek zoekt ze contact met kinderen en vraagt hen wanhopig om advies. Moet ze het haar ouders vertellen? Zal ze de confrontatie aangaan met de pesters of kan ze die situatie beter vermijden? Kinderen bepalen zelf hoe het verhaal verloopt en leren al spelenderwijs wat de impact van pesten kan zijn en hoe ze het probleem tegen kunnen gaan.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen