NPO past spelregels Jouw idee op tv aan
vrijdag 28 augustus 2020

NPO past spelregels Jouw idee op tv aan

De NPO kijkt ‘momenteel nog eens kritisch naar de spelregels’ van de oproep die eerder deze week aan Nederlanders werd gedaan om mee te doen aan de publiekspitch Jouw idee op tv. Dat meldt de NPO op Twitter.

Op sociale media was commotie ontstaan omdat in deze spelregels stond dat deelnemers die een goed idee hebben dit ‘kosteloos overdragen aan de NPO’. Zij zouden vervolgens geen enkele rechten of aanspraken kunnen ontlenen aan de ontwikkeling van dit idee tot format of programma. De inzender van het beste idee krijgt wel 1.000 euro. Ook is voor veel mensen onduidelijk of ideeën ook door de NPO mogen worden gebruikt zonder overleg met de inzender als het idee niet wint.

Via de website jouwideeoptv.nl kunnen mensen vanaf 13 jaar tot en met 27 september hun pitches insturen. Op 10 oktober vindt de eerste pitchdag plaats waarvoor maximaal honderd aspirant-programmamakers worden uitgenodigd. Vijf duo’s van ervaren tv-makers van MAX en medewerkers van de NPO selecteren tien ideeën voor de laatste ronde op 30 oktober.

Op die dag bepaalt de jury, bestaande uit MAX-directeur Jan Slagter, Directeur NPO Televisie Frans Klein, Netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler en Hoofd Televisie van Omroep MAX Nicolette de Wolf, of er een of meerdere ideeën zijn die tot een echt tv-format kunnen worden uitgewerkt.

Bron: AD/BM

Bericht delen